top of page
Angst - Awakn Clinics - Ketaminbehandling

Angstlidelser

Angstlidelser er en gruppe psykiske lidelser som kan påvirke daglig funksjon og livskvalitet. Noen av de mest utbredte angstlidelsene er generalisert angst, panikklidelse, sosial angst og posttraumatisk stresslidelse. Angstplager oppstår ofte i sammenheng med depresjon.

Hva er angst og symptomer på angst? 

Angstlidelser kjennetegnes av overdreven uro og bekymring. Symptomer på angst varierer fra person til person, men de fleste kan oppleve stor bekymring, nervøsitet, frykt, rastløshet, økt hjertefrekvens og svette. Angstlidelser kan være et symptom på PTSD. 

Hvordan kan angst behandles med ketamin?

Angstlidelser behandling - Awakn Clinics

Ketamin er et anestesimiddel som har blitt bruk i medisinsk praksis i mange år, men nyere forskning viser også at det kan ha antidepressive og angstdempende effekter, og derfor kan fungere som hjelpemiddel for å behandle angst. Ketamin er et lovlig legemiddel som brukes utenfor godkjent indikasjon ("off label") i behandling av psykiske lidelser.

 

I behandlingsformer som bruker ketamin mot angst gis det en lav dose ketamin intramuskulært. Medikamentet kan gi en antidepressiv effekt, og hjelpe hjernen med å danne nye, positive forbindelser. I kombinasjon med samtaleterapi er målet å oppnå en rask og varig endring i tankemønstrene.

Ketaminbehandling for angst som ofte oppstår sammen med depresjon kan være nyttig for deg som ikke er fornøyd med resultatet av andre behandlingsmetoder.

"Etter mange år med tunge depresjoner, hadde jeg gitt opp. På Awakn ble jeg møtt med nytt håp og en behandling som faktisk virket. Ketamin gav meg livet tilbake. Å få ketamin var som å oppleve vår etter en lang, mørk vinter. Depresjonen smeltet, tankene lysnet og gode følelser begynte å spire."

- Kvinne, 46

Informasjonshefte.png

Behandlingsløpet

Behandlingsløpet skreddersys i samarbeid med deg, lege og din faste behandler, og inkluderer 2 obligatoriske forberedende timer før din behandlingsplan settes i gang. Her kan du lese et ofte anbefalt behandlingsløp for ketaminbehandling steg-for-steg.   

 

Ønsker du mer informasjon om ketaminbehandling mot angst kan du se våre ofte stilte spørsmål om ketaminbehandling. Om du ikke får svar på spørsmålene du har, kan du kontakte Awakn i Oslo eller Trondheim. 

Få tilsendt vårt informasjonshefte for mer informasjon om hvordan vår behandling kan hjelpe deg.

Start din behandling hos Awakn

Les mer om behandlingsløpet

Forstå hva du kan få behandling for, hvordan behandlingen foregår, hva vi anbefaler og se info om priser.

01

Få tilsendt informasjonshefte

Om du er interessert i å starte ketaminassistert psykoterapi er det viktig at du laster ned og leser gjennom vårt informasjonshefte.

02

Frivillig innledende samtale

Behandling krever ikke henvisning. Book en 15 min uforpliktende telefonsamtale for å starte prosessen.
 

03

Psykiatrisk og medisinsk konsultasjon

Det er obligatorisk å ha en samtale med legen på ketaminklinikken før du starter behandlingen for å være sikker på at du får riktig informasjon og at behandlingen er trygg for deg.

04

Relevant forskning på ketamin mot angstlidelser

Her kan du lese medisinske artikler om forskning på bruk av ketamin som behandling mot angstlidelser.

Tittel

Oppsummering

Efficacy and safety of ketamine in the management of anxiety and anxiety spectrum disorders: a review of the literature
Banov, Michael D., et al.
CNS spectrums
2020 review for the treatment of anxiety disorders.

​Clinical utility of repeated intravenous ketamine treatment for resistant obsessive-compulsive disorder
Sharma, Lavanya P., et al.
Asian journal of psychiatry
2020 review for the treatment of OCD.

Studien beskriver at ketamin kan være effektivt for pasienter med SRI-resistent OCD.

Les hele forskningsartikkelen her

Studien undersøker effekten av en enkelt dose ketamin på OCD symptomer hos voksne pasienter, og konkluderer med at det kan gi rask bedring i obsesjoner og at effekten kan vare i minst en uke etter behandlingen. 

Les hele forskningsartikkelen her

Ketamine for social anxiety disorder: a randomized, placebo-controlled crossover trial

Taylor, Jerome H., et al.

Neuropsychopharmacology

2018 RCT for social anxiety disorder.

Studien undersøker effekten av en enkelt dose ketamin sammenlignet med placebo på sosial angstsymptomer hos voksne pasienter med sosial angstlidelse, og konkluderer med at ketamin kan gi betydelig bedring av symptomer sammenlignet med placebo i de første to ukene etter behandlingen.

Les hele forskningsartikkelen her

Ketamine’s dose-related effects on anxiety symptoms in patients with treatment refractory anxiety disorders
Glue, Paul, et al.
Journal of Psychopharmacology
2017 ketamine for treatment-resistant anxiety disorders.

Studien undersøker effekten og sikkerheten til ketamin i behandling av pasienter med generalisert angstlidelse og sosial angstlidelse som ikke har respondert på andre behandlinger, og konkluderer med at ketamin kan være en potensiell terapeutisk alternativ for disse pasientene

Les hele forskningsartikkelen her

Hva sier tidligere pasienter?

Etter tre økter kjente jeg ikke lenger symptomene på depresjon. Jeg får fortsatt behandling når jeg begynner å vise symptomer, men de skiller seg lenger og lenger. Jeg trodde det ikke ville være noen glede eller lykke i livet mitt, men siden den første behandlingsuken i 2018 har jeg sakte klart å bygge meg et virkelig godt liv. Jeg skriver dette i takknemlighet for sjansen jeg fikk til et liv i lys i stedet for mørke. Takk.

- Kvinne, 32 år

"Bunnløs depresjon holdt meg utenfor arbeidslivet i seks år og kostet meg nesten livet. Ingen medisiner eller annet hjalp. Ketaminbehandling snudde livet på hodet. Jeg fikk livet tilbake, kom tilbake i arbeid og kunne sosialisere med venner og familie igjen. Jeg tror ikke jeg hadde vært i live i dag uten behandlingen"

- Mann, 47 år

"I årevis hadde jeg liten eller ingen effekt av tradisjonell behandling, selv om jeg hadde prøvd mange ting, men etter bare noen få behandlinger med ketamin følte jeg en umiddelbar og dyp effekt. Dagen etter min tredje behandling det føltes ut som tusenvis av knuter, som hadde sittet i kroppen min i årevis, plutselig løsnet. Det føltes ut som om jeg endelig kunne puste igjen.Jeg er nå helt tilbake til livet."

- Mann, 30 år

bottom of page